Traceerbaarheid – van inkoop tot verkoop – van voorraad is van groot belang voor elke voedsel- en drankonderneming. In dit artikel verkennen we hoe NetSuite dit cruciale component ondersteunt en zorgt voor voedselveiligheid, kwaliteit en naleving van regelgeving.

Transparantie in de supply chain is geen trend waar voedselbedrijven voorzichtig aan kunnen beginnen – het is een noodzaak in zo’n streng gereguleerde industrie. Consumenten en toezichthouders willen begrijpen welke reis hun voedsel aflegt van boerderij – of magazijn tot tafel. Het behouden van dit niveau van transparantie kan moeilijk zijn zonder het gebruik van moderne hulpmiddelen. 

NetSuite is een van deze moderne hulpmiddelen – NetSuite is de nummer 1 cloud-gebaseerde enterprise resource planning (ERP) softwaresuite ontworpen om bedrijven te helpen hun gehele operatie op één platform te beheren. Het heeft sterke standaardfunctionaliteiten voor voorraadbeheer, lotbeheer en traceerbaarheid. 

Belang van transparantie 

Consumenten verwachten transparantie met betrekking tot de herkomst, verwerking, levering en kwaliteit van het voedsel dat ze consumeren. Dit omvat milieuaspecten zoals duurzame landbouwpraktijken, de ecologische voetafdruk van het logistieke proces, ethische productie en het gebruik van milieuvriendelijke verpakkingen.           Voedselbedrijven moeten hierin direct inzicht kunnen bieden om het consumentenvertrouwen te waarborgen en een concurrentievoordeel te verkrijgen.

NetSuite

NetSuite werd opgericht in 1998 en heeft zich vanaf het begin gericht op bedrijven die voorraad beheren. Door deze ervaring is de software rijk aan functies om transparantie in de supply chain te bieden. Dit omvat:

Multi-location/Subsidiary Management

NetSuite’s multi-locatiemanagement stelt bedrijven in staat om efficiënt voorraad, financiën en operaties te beheren over meerdere locaties of dochterondernemingen.

Inventory Status Management

Inventory Status Management wordt gebruikt om voorraad te categoriseren en te volgen op basis van status (die kan worden geconfigureerd). Dit niveau van detail geeft zicht op de conditie en beschikbaarheid van de voorraad.

Lot Management

Lot management is cruciaal voor het beheren van de kwaliteit en veiligheid van voedingsproducten. Door lotnummers toe te wijzen aan artikelen, kunnen bedrijven de reis van elk lot door de toeleveringsketen monitoren en registreren. Dit omvat:

  • Tracken van Productiedatums
  • Tracken van Vervaldatums
  • Opslagomstandigheden
  • Kwaliteitscontroletests
  • Herkomst
  • Transport

Dit niveau van tracking zorgt voor naleving van voedselvoorschriften, biedt consumenten de informatie die ze eisen en helpt een hoge standaard van productkwaliteit te behouden.

Bouw een transparante en veerkrachtige Voedsel Supply Chain met NetSuite 

Transparantie in de toeleveringsketen is cruciaal voor succes in de voedselindustrie en NetSuite biedt de tools om dit te bereiken. Door gebruik te maken van standaard NetSuite-functionaliteiten, hebben voedselbedrijven realtime inzicht, nauwkeurige traceerbaarheid en accurate registratie. Voor bedrijven die de transparantie in de toeleveringsketen willen verbeteren, biedt NetSuite een uitgebreide oplossing.

FoodQloud is de marktleider in het implementeren van NetSuite voor voedselbedrijven  – neem contact op met een van onze experts.

Story by: Nick BaileyJouw privacy is voor ons van groot belang

Wil je op dit bericht reageren? Leuk! Je moet weten dat wij uiterst voorzichtig omgaan met je data. Daarom worden de gegevens die je invult, versleuteld verzonden. Ook gebruiken wij de data die je hebt ingevuld alleen voor dit doel. Hier vind je ons Privacy Statement.