FoodQloud – Essentials SuiteApp

Gebouwd voor NetSuite en geverifieerde SuiteApp FoodQloud – Essentials is een set van functionaliteiten die voedsel- en drankbedrijven helpt eenvoudig te voldoen aan wetgeving en klanteisen.

 DE OUT-OF-THE-BOX FUNCTIONALITEIT OMVAT

 1. Bestellijst
 2. Uitgebreide voorraadstatus
 3. Beheer van certificaten en externe documenten
 4. Verkoopkosten
 5. (Retour)verpakking

FOODQLOUD NETSUITE ERP APPS

NetSuite is een generieke applicatie die kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van een industrie, bedrijf of zelfs een eindgebruiker met behulp van apps. Er zijn honderden NetSuite gecertificeerde apps beschikbaar in de officiële NetSuite App-store. Sommige van deze apps zijn gemaakt door NetSuite en sommige zijn gemaakt door partners. FoodQloud ontwikkelt hun eigen voedselspecifieke apps voor NetSuite 

 

FOODQLOUD ESSENTIALS – BESTELOVERZICHT

Gebruik leveranciers- of klanten(groep)specifieke lijsten bij het invoeren van orders. Gebaseerd op historische transacties of vaste lijsten. Controle op huismerkartikelen. Gebruikers kunnen ervoor kiezen een assortimentslijst te tonen op basis van handmatige invoer (de gebruiker maakt de lijst aan in het record van de klant/verkoper-entiteit) of op basis van historische transacties.

Belangrijkste voordelen orderlijst:

 • Door supersnel assortimentslijsten per klant of leverancier aan te maken, kunnen u en uw klanten interacties versnellen.
 • Aangepaste assortimentslijsten
 • Slimme assortimentslijsten op basis van transactiegeschiedenisgegevens

FOODQLOUD ESSENTIALS –
UITGEBREIDE VOORRAADSTATUS

Een uitbreiding van functionaliteiten met betrekking tot de interactie tussen de voorraadstatussen en inkomende en uitgaande transacties. Beheer van voorraadniveaus en machtigingen op basis van kwaliteit waarbij de voorraadstatus leidend is.

Belangrijkste voordelen Uitgebreide voorraadstatus:

 • Beheer van inventarisatielotnummers in het systeem in één overzicht
 • Automatisch toewijzen van standaard inventarisstatussen per inkomend transactietype
 • Mogelijkheid om subpartijen aan te maken
 • Controleer de voorraadstatus in uitgaande transactietypen
 • Waarschuwingen voor vervaldata ontvangen tijdens het inkomende en uitgaande proces, zoals het niet ontvangen van oudere producten dan de laatste ontvangst
 • De minimaal aanvaardbare vervaldatumperiode signaleren en automatisch status toekennen
 • Vermindering van verouderde voorraad

FOODQLOUD – ESSENTIALS BEHEER VAN CERTIFICATEN EN EXTERNE DOCUMENTEN

Registreren en controleren op geldige certificaten en externe documenten per leverancier. Bijv. BRC-certificaat, vrachtbrief (als document). Sommige telers en verkopers zijn gecertificeerd, andere niet. Ook heeft u te maken met certificaten die hun vervaldatum naderen of certificaten voor bepaalde productgroepen. FoodQloud – Essentials weet precies welke producten van een teler of leverancier gecertificeerd zijn voor een bepaalde klant – of niet. Deze informatie wordt gebruikt bij de toewijzing van goederen aan de klant en eventueel achteraf, mocht er een geschil ontstaan.

Belangrijkste voordelen Certificaatbeheer en externe documenten:

 • Eenvoudig beheren welke producten van een teler of verkoper gecertificeerd zijn voor een bepaalde klant – of niet
 • Blijf potentiële tekorten, verspilling en conflicten een stap voor met proactieve inzichten
 • Gebruikers kunnen certificaten met een geldigheidsperiode opslaan in een leveranciersrecord en het document uploaden.

FOODQLOUD ESSENTIALS – VERKOOPKOSTEN 

Standaard verkoopkosten (kosten) toevoegen aan verkoopordertransacties. Kosten van vracht, grondstoffen, medewerkers, schoonmaak, verandering in de tijd, enz. U moet de kostprijs van een product kennen om nacalculatie te kunnen uitvoeren van uw productie en logistieke processen. Zodra u uw verkoopkosten kent, kunt u het rendement berekenen van de producten die u verkoopt. Zo heeft u inzicht in de financiële prestaties van elk afzonderlijk artikel.

Opsporen en traceren van kosten: Definieer kostenstructuren op artikel-, klant- of klantgroepniveau. Denk aan bonusafspraken, kortingen of gestaffelde transporttoeslagen. Deze kosten kunnen in FoodQloud – Essentials worden geregistreerd en gesynchroniseerd met het grootboek.

Belangrijkste voordelen Verkoopkosten:

 • Standaard verkoopkosten (kosten) toevoegen aan verkoopordertransacties.
 • Krijg inzicht in de financiële prestaties van elk afzonderlijk artikel.
 • Verkoopkosten volgen en traceren
 • Verkoopkosten synchroniseren met grootboek

FOODQLOUD – ESSENTIALS
(RETOUR) VERPAKKING

Bereken & Registreer (retouremballage) verpakkingen per artikel of per order, zowel in- als uitgaand. Omvat twee manieren: Strakke verpakking en Losse verpakking. Inclusief Verpakkingsbalans (zoeken).

Levensmiddelenbedrijven hebben te maken met, vaak wisselende, specifieke verpakkingseisen van klanten. Het handmatig uitzoeken van de exacte verpakkingsbehoefte per order (en lijn) vertraagt de fulfillment en verhoogt de kans op fouten. U wilt dit proces automatiseren.

Retourverpakkingen zijn goed voor een serieus bedrag op uw balans. Uiteraard wilt u nauwkeurig inzicht in volumes en verschillende soorten nog te retourneren (aan leveranciers), te ontvangen (van klanten) en direct beschikbare ladingdragers. Zo kunt u uw cashflow optimaliseren en zullen uw processen nooit vertragen door niet beschikbare vervoerders.

Belangrijkste voordelen Retourverpakking:

Automatische verpakking:

 • Gebruik automatisch verpakken op order- en lijnniveau in FoodQloud Essentials om het verpakkingsproces te vergemakkelijken en te versnellen.
 • Het systeem geeft per order, bij ontvangst en fulfilment, automatisch aan welke zendingseenheden en – containers met welke exacte hoeveelheid moeten worden gevuld. Bij het toevoegen van artikelen wordt de verpakking dus automatisch toegevoegd in de transactie (ontvangst van de inkooporder en uitvoering van de verkooporder). Het soort verpakking wordt weergegeven in de zendingseenheden en -containers in NetSuite.

Retourneerbare verpakking:

 • FoodQloud Essentials biedt een volledig geïntegreerde administratie voor retouremballage. Bereken en registreer (retouremballage) per artikel of per order, zowel in- als uitgaand. Met de geïntegreerde emballage registratie heeft u een overzicht van beschikbare en nog te ontvangen emballage, zoals pallets, kratten, vaten en dozen. De ontvangst van de emballage kan ook via een derde partij gebeuren.

verslag van de verpakkingsbalans per klant / leverancier

 • Dit rapport kan worden gebruikt voor KPI’s en een snapshot van het rapport kan worden getoond in NetSuite-dashboards.

Demo video

Bekijk de video om alles te weten te komen over de voordelen van FoodQloud – Essentials.

Prijzen en beschikbaarheid

Voor een offerte kunt u contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar [email protected]

ANDERE BESCHIKBARE FOODQLOUD SUITEAPPS

foodqloud product specifications declaration ingredients netsuite food