Food Handel & Distributie

Waarde toevoegen voor uw klanten met grote, kleine en samengestelde bestellingen zonder snelheid en marges te verliezen.

Efficiënte logistiek in combinatie met een snel en eenvoudig bestelproces

Klanten stellen steeds hogere eisen en geven alsmaar strakkere deadlines af. Zowel in de B2B als B2C voedingsmiddelenbranche. Of het nu gaat om samengestelde orders of gepersonaliseerde maaltijden of maaltijd-boxen: ze leiden tot een complexere logistiek en dus hogere kosten. Daarnaast willen steeds meer food handelaren kosten besparen en kwaliteit verhogen door het optimaliseren van de supply chain en de interne logistiek.

NetSuite voor food handel en distributie biedt je de flexibiliteit en functionaliteit om op deze trends in te spelen met o.a. meer efficiency in het bestelproces door de inzet van kit- en/of matrix artikelen. Uiteraard met uitgebreide prijs- en kortingsopties. Dit is inclusief het kunnen toewijzen van extra kosten (landed cost) aan een order. Daarbij kunnen orders logistiek worden afgewikkeld met behulp van mobile warehousing, dan wel WMS. De planners worden ondersteund door middel van zogenaamde supply chain snapshots en/of supply chain towers. Het bestelproces voor klanten is ook toegankelijk en snel middels portals en een EDI-module.

Food handelaren met retail outlets (zoals winkels of marktkramen) krijgen uitgebreide verkoop-ondersteuning vanuit NetSuite middels geïntegreerde Point Of Sale (kassa verkoop) functionaliteit.

FoodSuite voor groothandel en distributie

Een brede food oplossing met specifieke functionaliteit waarmee je sneller kunt handelen, klanten meer service kunt bieden en meer grip hebt op je marges.

Mobile warehousing & WMS

Volledige controle over de ontvangst, opslag en stroom van de goederen, ook in een situatie met meerdere niveaus van goederenopslag. Het volledige pick en put-away proces laat u real-time integreren met uw ERP-functionaliteiten dankzij barcode-scanning en ondersteuning van andere mobile devices in het magazijn.

Matrix items

Op maat gemaakt producten en gestroomlijnde order entry, dankzij product configuratie met matrix items (en bills). Zo kunt u zeer klantgericht werken en minimaliseert u onnodige voorraad.

Flexibele pricing

Ontwikkel flexibele pricing schema’s en update prijsstelling als het nodig is. Zet gerichte promoties uit en monitor de resultaten. Segmenteer prijsstelling per klant en biedt passende kortingen aan. Onmisbare functionaliteit standaar in NetSuite voor food handel en distributie.

 

Kitting

Klanten kopen vaak een combinatie van  artikelen die bij elkaar horen of passen. NetSuite speelt hier op in met ‘kitting’ functionaliteit. Hiermee kunt u combinaties van artikelen plannen, samenstellen, verpakken en op voorraad houden .

Supply chain Control Tower Snapshot

The Control Tower Snapshot is een functie in NetSuite waarmee je een compleet overzicht krijgt van je huidige en toekomstige voorraadposities in je complete supply chain over een bepaalde periode.

Met deze functionaliteit kunt u de voorspelde voorraad in zien, inclusief veranderingen in vraag en aanbod welke mogelijk invloed hebben op de flow van de supply chain. Zo ben je mogelijke toekomstige issues tijdig voor en hoef je geen klanten teleur te stellen.

Point of Sale

Automatiseer je verkooppunten (kassa’s) met de Point of Sale mogelijkheden van NetSuite. Perfect voor retail outlets zoals winkels, horeca en marktkramen.

Landed cost

De landed cost functionaliteit helpt je met het verkrijgen van een accuraat beeld van de daadwerkelijke kosten van je ontvangen producten. Zo kun je de kosten voor vervoer, verzekering, belasting, opslag, etc toewijzen aan ontvangen goederen.

 

Klantspecifieke afspraken

Binnen NetSuite kunnen bonus-structuren per individuele klant worden toegepast. Daarnaast is het mogelijk klantspecifieke ompak-opdrachten te managen binnen de applicatie.

Bel- en verzenddagen

NetSuite maakt het mogelijk om op basis van order-historie bestellijsten te genereren voor klanten

Benieuwd hoe andere food bedrijven hun processen optimaliseren met NetSuite?

 

Bekijk onderstaande referenties om te zien of NetSuite ook voor jouw organisatie toegevoegde waarde kan leveren.

Vragen? Neem contact met ons op

Heb je een vraag? Een opmerking? Behoefte aan meer informatie? Interesse in een demo van FoodQloud? Wij voorzien jou graag van een op maat gesneden antwoord. Vul onderstaand formulier in. Wij proberen binnen een werkdag contact met je op te nemen.

13 + 3 =

NB: Wij gaan uiterst zorgvuldig om met de gegevens die je naar ons stuurt. De gegevens die je hebt ingevuld, worden versleuteld (en dus veilig) verzonden. We gebruiken jouw data alleen voor deze aanvraag. Meer over hoe wij omgaan met jouw privacy, lees je in ons Privacy Statement.

 

Andere Food Niches van FoodSuite

Kies voor FoodQloud

Omdat alleen een 100% oplossing goed genoeg is.

Automatische upgrades vanuit de cloud: 

Nooit meer kostbare her-implementaties

Maatwerk en interfaces zijn eenvoudig te realiseren

en gaan automatisch in het upgrade-proces mee

Opereer makkelijk over landen heen: 

Consolideer en manage vanuit één applicatie en database

Totaal oplossing:

ERP, CRM, HRM aen zelfs E-Commerce & POS

OPEX versus CAPEX:

geen grote investeringen vooraf in licenties