Food groothandel ERP

Waarde toevoegen voor uw klanten met grote, kleine en samengestelde bestellingen zonder snelheid en marges te verliezen.

Efficiënte logistiek in combinatie met een snel en eenvoudig bestelproces

Klanten stellen steeds hogere eisen en geven alsmaar strakkere deadlines af. Zowel in de B2B als B2C voedingsmiddelenbranche. Of het nu gaat om samengestelde orders of gepersonaliseerde maaltijden of maaltijd-boxen: ze leiden tot een complexere logistiek en dus hogere kosten. Daarnaast willen steeds meer food handelaren kosten besparen en kwaliteit verhogen door het optimaliseren van de supply chain en de interne logistiek.

NetSuite voor food handel en distributie biedt je de flexibiliteit en functionaliteit om op deze trends in te spelen met o.a. meer efficiency in het bestelproces door de inzet van kit- en/of matrix artikelen. Uiteraard met uitgebreide prijs- en kortingsopties. Dit is inclusief het kunnen toewijzen van extra kosten (landed cost) aan een order. Daarbij kunnen orders logistiek worden afgewikkeld met behulp van mobile warehousing, dan wel WMS. De planners worden ondersteund door middel van zogenaamde supply chain snapshots en/of supply chain towers. Het bestelproces voor klanten is ook toegankelijk en snel middels portals en een EDI-module.

Food handelaren met retail outlets (zoals winkels of marktkramen) krijgen uitgebreide verkoop-ondersteuning vanuit NetSuite middels simpele point-of-sale integratie.

HET NETSUITE PLATFORM

NetSuite, een volledig Cloud gebaseerd bedrijfssoftware-systeem, is gebouwd om snelgroeiende start-ups tot grotere internationale ondernemingen te ondersteunen. Alle essentiële functionaliteiten zijn beschikbaar in één systeem, waaronder ERP, Supply Chain Management, e-Commerce, Business Intelligence, CRM en HRM. Upgrades worden automatisch naadloos in de Cloud voltooid, zonder omslachtige projecten.

NETSUITE ERP

Oracle NetSuite beschikt over één van de meest complete sets ERP-functionaliteiten op de markt. Van financieel management, inkoop, verkoop (incl. EDI), voorraadbeheer, kwaliteit, productie, logistiek, tot voorraad- en magazijn- management. Multi-site, multi-currency en multi-country. Consolideer makkelijk over meerdere (internationale) entiteiten.

NETSUITE CRM

De CRM-module in NetSuite geeft een real-time, 360-graden beeld van jouw klanten. Het biedt een naadloze informatiestroom gedurende de hele levenscyclus van de klant. Van suspect, prospect, lead, klantorder, marketing automation, het afhandelen van de order tot up-selling, cross-selling en klantenservice. Alles in één app. NetSuite CRM biedt ook de mogelijkheid om offertes, orderbeheer, commissies, verkoopprognoses en geïntegreerde e-commerce activiteiten centraal te managen.

 

NETSUITE SUITEANALYTICS

NetSuite Business Intelligence biedt een set van 300 standaard KPI’s, real-time dashboards, rapportages en analyse-mogelijkheden voor alle geïntegreerde processen binnen de softwaresuite. Hiermee kunnen uw gebruikers nieuwe kansen en trends ontdekken en de oorzaak van issues achterhalen. Zo kunnen bedrijfsprocessen en de efficiëntie van individuele rollen worden geoptimaliseerd.

NetSuite food groothandel referenties

Wereldwijd maken vele food groothandelaren gebruik van NetSuite om hun daglijkse business te optimaliseren en inzicht te vergroten.

Murray’s Cheese implementeerde het uniforme cloudplatform van NetSuite om naadloos financiën, e-commerce, bestellingen en voorraad te beheren. NetSuite verwerkt winkel- en groothandel bestellingen op één plek en biedt belangrijke inzichten over voorraad en financiële prestaties.

 

Om de hectiek van dagverse vishandel te managen maakt Sea to Table gebruik van NetSuite ERP, CRM en Webshop. Al deze functionaliteiten maken gebruik van dezelfde stamdata, waardoor Sea to Table haar klanten een naadloze klantervaring kan bieden.

Sinds de implementatie van NetSuite is de omzet van International Spices met meer dan 50% gestegen, zonder extra administratief personeel aan te hoeven te nemen. Recalls kunnen binnen twee uur worden afgehandeld. En de maandafsluiting neemt nog slechts één dag in beslag. Voorheen duurde dit vier dagen.

VRAAG DE BROCHURE AAN

NetSuite FoodQloud is de perfecte volgende stap in uw groeistrategie. Wilt u meer weten over het product, de referenties en onze additionele diensten? Vraag dan de uitgebreide brochure aan.

FOODQLOUD NETSUITE ERP APPS

NetSuite is in de basis een generieke oplossing die heel makkelijk branche-specifiek te maken valt middels NetSuite Apps. FoodQloud is een IT-specialist met een focus op de food branche. Binnen deze niche beschikken we over ruime ERP ervaring. Deze ervaring hebben we vertaald naar onderstaande serie NetSuite apps.

 

FoodQloud Essentials

Deze module bestaat uit een set essentiele functionaliteiten voor alle type food en beverage bedrijven.

Uitgebreide voorraad status

Manage voorraadniveau’s en -toestemmingen o.b.v. kwaliteits-kenmerken, waarbij de voorraadstatus de leidende factor is.

Verpakkingen / leeggoed

Bereken en registreer (leeggoed) verpakkingen en dragers per item of order, zowel inkomend als uitgaand. Incl. leeggoed balans rapportage

Certificaten management en externe documenten

Registreer en controleer op valide certificaten en externe documenten per leverancier.E. BRC-certificate, Bill of Lading (as document).

Verkoopkosten

Voeg standaard verkoopkosten toe aan verkooporders

Bestellijst en bel – en ontvangstdagen

Gebruik leverancier- of klant(groep) specifieke bestellijsten bij het invoeren van ene order. Gebaseerd op zowel historische transacties als vaste lijsten. Met een specifieke check voor private label items. Standaard bel- en logistiek data/tijden voor klantorders.

 

NetSuite SuiteCommerce B2B en B2C webshops

ecommerce webshop netsuite fresh produce agf fruit groente online verkoop

Voor steeds meer voedingsmiddelenbedrijven wordt E-Commerce een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De omni channel NetSuite module SuiteCommerce stelt bedrijven in staat om van los staande verkoopkanalen een geïntegreerde buyers-journey voor haar klanten op te stellen. Online in combinatie met offline. Voor B2C, B2B of een combinatie van beide.

De module verbindt E-Commerce en fysieke verkooppunten in winkels met order beheer, voorraadbeheer, marketing, boekhouding en klantenservice.

NetSuite WMS

Optimaliseer je magazijnactiviteiten met het compleet geïntegreerde WMS systeem voor NetSuite

wms netsuite oracle cloud food

FoodQloud voor groothandel en distributie

Een brede food oplossing met specifieke functionaliteit waarmee je sneller kunt handelen, klanten meer service kunt bieden en meer grip hebt op je marges.

Mobile warehousing & WMS

Volledige controle over de ontvangst, opslag en stroom van de goederen, ook in een situatie met meerdere niveaus van goederenopslag. Het volledige pick en put-away proces laat u real-time integreren met uw ERP-functionaliteiten dankzij barcode-scanning en ondersteuning van andere mobile devices in het magazijn.

Matrix items

Op maat gemaakt producten en gestroomlijnde order entry, dankzij product configuratie met matrix items (en bills). Zo kunt u zeer klantgericht werken en minimaliseert u onnodige voorraad.

Flexibele pricing

Ontwikkel flexibele pricing schema’s en update prijsstelling als het nodig is. Zet gerichte promoties uit en monitor de resultaten. Segmenteer prijsstelling per klant en biedt passende kortingen aan. Onmisbare functionaliteit standaar in NetSuite voor food handel en distributie.

 

Kitting

Klanten kopen vaak een combinatie van  artikelen die bij elkaar horen of passen. NetSuite speelt hier op in met ‘kitting’ functionaliteit. Hiermee kunt u combinaties van artikelen plannen, samenstellen, verpakken en op voorraad houden .

Supply chain Control Tower Snapshot

The Control Tower Snapshot is een functie in NetSuite waarmee je een compleet overzicht krijgt van je huidige en toekomstige voorraadposities in je complete supply chain over een bepaalde periode.

Met deze functionaliteit kunt u de voorspelde voorraad in zien, inclusief veranderingen in vraag en aanbod welke mogelijk invloed hebben op de flow van de supply chain. Zo ben je mogelijke toekomstige issues tijdig voor en hoef je geen klanten teleur te stellen.

Point of Sale

Automatiseer je verkooppunten (kassa’s) met de Point of Sale integratie-mogelijkheden van NetSuite. Perfect voor retail outlets zoals winkels, horeca en marktkramen.

Landed cost

De landed cost functionaliteit helpt je met het verkrijgen van een accuraat beeld van de daadwerkelijke kosten van je ontvangen producten. Zo kun je de kosten voor vervoer, verzekering, belasting, opslag, etc toewijzen aan ontvangen goederen.

Klantspecifieke afspraken

Binnen NetSuite kunnen bonus-structuren per individuele klant worden toegepast. Daarnaast is het mogelijk klantspecifieke ompak-opdrachten te managen binnen de applicatie.

Bel- en verzenddagen

NetSuite maakt het mogelijk om op basis van order-historie bestellijsten te genereren voor klanten

Route management

Food groothandelaren bezitten vaak een eigen wagenpark waarmee ze klanten beleveren. Een transportmanager moet de routes en stops voor de zendingen van de volgende dag kunnen bekijken om de juiste vrachtwagens te plannen en om de afleveropdracht van de chauffeur te plannen. Er moet ook een analyse worden uitgevoerd om de winstgevendheid per route te zien.

Kies voor FoodQloud

Omdat alleen een 100% oplossing goed genoeg is.