Order management

Het orderbeheer-systeem van NetSuite is de rode draad tussen alle afdelingen, van verkoop, productie, kwaliteitscontroles, magazijn tot aan de aflevering. Het systeem zorgt ervoor dat een groot deel van de orderverwerking systematisch kan  plaatsvinden. Zo voorkom je manuele fouten en stroomlijn je het gehele order management proces van intake tot afhandeling. Zo kun je ook tijdig factureren en je cash-flow versterken.

De  geïntegreerde NetSuite order management functionaliteit voor order-to-cash verhoogt de nauwkeurigheid van facturering, helpt je omzet beter te herkennen en eindproducten sneller te leveren. 

Klik op de afbeelding om te vergroten

Automatiseer je Order-to-Cash-processen

NetSuite order management biedt de volgende functionaliteiten

Prijsstelling en promotie

Binnen NetSuite kun je prijsbeheer voor een veelvoud aan valuta’s en kanalen centraal managen. Zo maximaliseer je de winstgevendheid van je activiteiten.

Je kunt in NetSuite meerdere prijsniveaus hanteren, waaronder klant- en valutaprijzen, kortingsacties en promotiecodes.

Daarnaast kun je op transactieniveau een bruto / netto analyse uitvoeren, zodat je inzicht krijgt in de effectiviteit van je prijsstelling. Hier kun je vervolgens je prijsstrategie op aanpassen.

Het is mogelijk om de prijzen op je website real-time te koppelen aan het centrale prijsbeheer in Netsuite. Zo blijft uw website automatisch up-to-date en kunnen prijsfouten vermeden worden.

l

Verkooporders managen

Automatiseer je gehele order-to-cashflow, optimalisere je processen en de onderlinge afstemming en lever altijd op tijd.

De flow van orders aannemen, goedkeuren, plannen, volgen, nakomen en factureren is de levensader van uw organisatie.  De uitgebreide mogelijkheden van NetSuite voor orderbeheer geven je perfect inzicht in dit proces en helpen je een flink aantal handelingen te automatiseren.

Zo overtref je het serviceniveau dat je klant verwacht en kun je vanaf de meest economisch- of geografisch geschikte locatie de order voldoen en uitleveren.

h

Retourenbeheer

Het kan voorkomen dat een klant niet tevreden is over de bestelling en deze retour stuurt. Om dit negatieve sentiment om te zetten in een positief sentiment biedt NetSuite een scala functionaliteiten die het retour-proces en -afhandeling zo vlot mogelijk laten verlopen. Communicatie naar de klant  in alle fases van het retour-proces wordt ondersteund vanuit de ingebouwde CRM-functionaliteit.

Met de NetSuite Business Intelligence functionaliteit kun je alle geregistreerde retouren analyseren, zodat je strategische keuzes rondom het optimaliseren van processen en menselijk handelen kunt maken.

 

Bekijk de video

NetSuite order management in een omni-channel situatie.

Voordelen van

order management in NetSuite

Een betere cashflow

Met de geautomatiseerde order-to-cash verwerking minimaliseer je fouten en kun je sneller leveren en factureren. Zo verbetert de cashflow aanzienlijk.

Lagere verzendkosten

Werk je met meerdere locaties? Verzend vanaf de dichtstbijzijnde locatie die voldoet aan de leveringseisen van de klant.

Betrokken klanten

Betrek je klanten pro-actief bij het order-to-cash proces met de ingebouwde CRM-functionaliteit.

Kies voor FoodQloud

Omdat alleen een 100% oplossing goed genoeg is.

voordelen netsuite erp crm wms food business central cloud portal webshop