Omni channel verkoop (SuiteCommerce)

Voor steeds meer voedingsmiddelenbedrijven wordt E-Commerce een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De omni channel NetSuite module SuiteCommerce stelt bedrijven in staat om van los staande verkoopkanalen een geïntegreerde buyers-journey voor haar klanten op te stellen. Online in combinatie met offline. Voor B2C, B2B of een combinatie van beide.

De module verbindt E-Commerce en fysieke verkooppunten in winkels met order beheer, voorraadbeheer, marketing, boekhouding en klantenservice.

De omni-channel beleving van SuiteCommerce bestaat uit:

  • Portals (B2B en B2C)
  • Webshops
  • POS-integratie

 

NetSuite SuiteCommerce Webshops

Rechtstreeks je producten B2C verkopen heeft een vogelvlucht genomen sinds de corona crisis in 2020. Met SuiteCommerce bouw je een webshop met makkelijke templates binnen je NetSuite ERP. Geen integraties, geen vertragingen, alles met dezelfde stamdata.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Webshop referentie Murray’s Cheese

Murray’s Cheese is een delicatessengroothandel met eigen winkels. Hun complete B2B en B2C commerciele apparaat hebben ze ondergebracht in NetSuite en ontsluiten ze naar de buitenwereld via de SuiteCommerce Webshop. Voorheen gebruiken ze vele separate systemen, waarmee ze veel tijd kwijt waren. Met NetSuite SuiteCommerce besparen ze wekelijks 65 uur aan manuele handelingen.

NetSuite B2B portals

NetSuite kent twee type B2B-portals

1. Standaard NetSuite Portal:

Voor deze portal heb je geen SuiteCommerce nodig, dit is standaard NetSuite. Het laat je samenwerken met  leveranciers en klanten via een portal. Centraal beheer van lopende en historische offertes en facturen op een locatie waar beide partijen toegang tot hebben. Zo kun je transparant en gestructureerd werken met je relaties.

2. SuiteCommerce B2B self-service portals:

De webshop ervaring voor B2B klanten. Makkelijk uit een grafische catalogus bestellen. Klanten kunnen orders en klachten inleggen en de afhandeling volgen. Ze kunnen zelf hun account managen, lopende en historische orders inzien en makkelijk opnieuw bestellen. Daarnaast kunnen ze retour zendingen aanmelden en offertes en facturen inkijken en downloaden.

Optimaliseer je klantcontacten en verhoog je omzet

NetSuite biedt de volgende functionaliteiten

E-Commerce

Trek meer bezoekers naar je website, zet kijkers in kopers om en verhoog je online omzet met een rijk flexibel E-Commerce platform wat inzetbaar is voor B2C, B2B of een combiantie van beide.

Alle gekoppelde financiele en logistieke transacties worden naadloos binnen dezelfde applicatie afgewerkt. Dit garandeert snelheid en zekerheid richting de klant en de interne organisatie.

l

Order management

Beheer orders die vanuit meerdere kanalen binnenkomen, zoals telefoon, online en winkel op één centrale locatie. Dankzij het real-time inzicht in de voorraad op alle locaties kunnen aankopen makkelijker worden gerealiseerd. Zo krijgt u tevreden klanten en verlaagt u de operationele kosten.

Point of sale integratie

Verhoog de omzet van je fysieke verkooppunten door verkopers en klanten op locatie van rijkere digitale informatie te voorzien. Real-time voorraadinzicht, aanvullende productinformatie, alternatieven en mogelijkheden om producten te combineren.

Kassa-verkoop (zoals Lightspeed) wordt eenvoudig geintegreerd in SuiteCommerce, zo heb je altijd een sluitende kas-situatie, welke in real-time wordt weergegeven in de boekhouding.

Productinformatie beheer

Consolideer en beheer alle gestructureerde en ongestructureerde productinformatie over alle kanalen heen op één locatie. Door productinformatie consistent door te voeren in alle kanalen en uitingen verhoog je de algehele gebruikerservaring, kom je betrouwbaar over, geef je een eenduidig beeld van je onderneming en verlaag je operationele kosten.

Commerce marketing

SuiteCommerce beschikt over een marketingplatform dat beschikbare data, zoals orders en productdetails gebruikt om geautomatiseerde persoonlijke campagnes op te zetten richting klanten. Campagnes die bijvoorbeeld gericht zijn op cross-sellen, up-sellen, het afronden van onvoltooide aankopen en loyaliteitsprogramma’s.

CRM

Beheer alle klantinformatie over kanalen en touchpoints heen op één centrale locatie. Zo krijg je een duidelijk overzicht van uw klantactiviteit. Leg alle voorkeuren, interacties en transacties vast, zodat u gerichte persoonlijke klantprofielen op kunt stellen. Hierdoor kunt u een consistente klantenservice aanbieden en persoonlijke marketing bedrijven met een hoge effectiviteit over alle kanalen.

Bekijk de video

Wat zijn de voordelen van de omni channel sales module SuiteCommerce?

Kies voor FoodQloud

Omdat alleen een 100% oplossing goed genoeg is.