Kwaliteitsmanagement

Voedselveiligheid is één van de belangrijkste thema’s binnen voedingsmiddelenbedrijven. Elke dag heb je te maken met een spanningsveld tussen het voldoen aan strenge wettelijke bepalingen (waaronder de General food Law, HACCP en de Verpakkingsbelasting) aan de ene kant en het snel en flexibel kunnen opereren aan de andere kant. Zo moet je snel kunnen reageren op een recall of veranderende kwaliteitseisen van je afnemers.

NetSuite ERP Kwaliteitsmanagement helpt je bij deze uitdagingen met o.a. het systematisch vastleggen en naleven van procedures en flows (QA), tracking & tracing, en geautomatiseerde kwaliteitscontroles (QC). Met NetSuite maak je van kwaliteitsmanagement een makkelijk papierloos proces binnen alle relevante afdelingen.

Daarnaast heeft NetSuite ERP Kwaliteitsmanagement uitgebreide functionaliteit voor de registratie en afhandeling van klachten.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Voldoen aan wettelijke bepalingen en tegelijk snel opereren

NetSuite Kwaliteitsmanagement biedt de volgende functionaliteiten

Rollen, taken en bevoegdheden

Binnen NetSuite kun je verschillende rollen met bijbehorende taken en bevoegdheden toekennen aan je kwaliteitsmedewerkers. De standaard ingerichte rollen kun je desgewenst aanpassen en je kunt ook kwaliteitsgerelateerde taken of bevoegdheden toekennen aan personen met een andere rol binnen de organisatie

Z

Kwaliteitsrapportages

NetSuite beschikt over een grote set standaard kwaliteitsrapportages. O.a. voor de status van de voortgang van een rij te keuren batches en specificatie-overzichten.

Z

Makkelijk in te richten procedures en flows

Met NetSuite richt je heel makkelijk je kwaliteitsprocedures (QA) met bijbehorende werkflow in. Middels drag-and-drop functionaliteit maak je zelf flows waarin je aangeeft wie op welk moment in welke situatie wat moet keuren, inclusief keuringscriteria. Zo garandeer je dat het gestelde kwaliteitsbeleid goed wordt nageleefd.

Papierloos keuren

Er is een speciale NetSuite tablet, smartphone en smartwatch-interface voor het papierloos kunnen uitvoeren van de kwaliteitscontroles. In real-time kunnen controles worden ontvangen en uitgevoerd met behulp van eenvoudige ‘grote knoppen’.

Geautomatiseerde controles

Het naleven van je kwaliteitsprocedures is heel makkelijk dankzij de bijbehorende geautomatiseerde controles (QC). Zo kun je tijdens of net na het productieproces een automatisch opgelegde controle laten uitvoeren. Pas als deze batch door deze medewerker is gekeurd wordt deze vrijgegeven voor verkoop in het systeem.  Ook voor inkomende goederen of half-fabrikaten kunnen de controles worden ingesteld.

l

Klachten managen

Binnenkomende klachten van klanten, leveranciers of medewerkers kunnen makkelijk worden verwerkt, waarop automatische vervolgacties worden gestart. Zo kunnen er direct loten worden geblokkeerd en een track & trace procedure worden opgestart. Of een medewerker kan automatisch worden geïnstrueerd een retour-ontvangst aan te maken. Met deze (door jou) vooraf gedefinieerde klachtenafhandeling -workflows kun je consistent en gestructureerd klachten opvolgen.

Bekijk de video

Een korte demo van de mogelijkheden van NetSuite

Voordelen van NetSuite Kwaliteitsmanagement

Zelf in te richten processen, flows en controles middels drag-and-drop functionaliteit

Papierloos opdrachten ontvangen en keuren met tablets, smartphones en zelfs smartwatches

Snel uitleveren en inkomende goederen goedkeuren dankzij real-time verwerking van controles

Kies voor FoodQloud

Omdat alleen een 100% oplossing goed genoeg is.

voordelen netsuite erp crm wms food business central cloud portal webshop