Diervoeding ERP 

Grip op  productieprocessen, inzicht in kosten en marges en een optimale inzet van mensen en machines.

Complete ondersteuning van planning, productie-orders en werkvloer-integratie tot aan het afboeken van materialen

Als diervoeding producent moet je de flexibiliteit hebben om in te kunnen spelen op de trends en de vraag uit de markt. Marges staan onder druk en toch moet je blijven innoveren. Het optimaal afstemmen van dat spanningsveld is essentieel om te blijven groeien. Jouw ondernemers ervaring binnen diervoeding productie i.c.m. de functionele en technische mogelijkheden van FoodQloud maken het mogelijk.

FoodQloud biedt complete ondersteuning voor je productieproces, van planning tot uitvoering, zelfs over meerdere locaties. Zo krijg je grip op de productieprocessen, inzicht in de kosten en marges en een optimale inzet van uw mensen en machines. 

HET NETSUITE PLATFORM

NetSuite, een volledig Cloud gebaseerd bedrijfssoftware-systeem, is gebouwd om snelgroeiende start-ups tot grotere internationale ondernemingen te ondersteunen. Alle essentiële functionaliteiten zijn beschikbaar in één systeem, waaronder ERP, Supply Chain Management, e-Commerce, Business Intelligence, CRM en HRM. Upgrades worden automatisch naadloos in de Cloud voltooid, zonder omslachtige projecten.

NETSUITE ERP

Oracle NetSuite beschikt over één van de meest complete sets ERP-functionaliteiten op de markt. Van financieel management, inkoop, verkoop (incl. EDI), voorraadbeheer, kwaliteit, productie, logistiek, tot voorraad- en magazijn- management. Multi-site, multi-currency en multi-country. Consolideer makkelijk over meerdere (internationale) entiteiten.

NETSUITE CRM

De CRM-module in NetSuite geeft een real-time, 360-graden beeld van jouw klanten. Het biedt een naadloze informatiestroom gedurende de hele levenscyclus van de klant. Van suspect, prospect, lead, klantorder, marketing automation, het afhandelen van de order tot up-selling, cross-selling en klantenservice. Alles in één app. NetSuite CRM biedt ook de mogelijkheid om offertes, orderbeheer, commissies, verkoopprognoses en geïntegreerde e-commerce activiteiten centraal te managen.

 

NETSUITE SUITEANALYTICS

NetSuite Business Intelligence biedt een set van 300 standaard KPI’s, real-time dashboards, rapportages en analyse-mogelijkheden voor alle geïntegreerde processen binnen de softwaresuite. Hiermee kunnen uw gebruikers nieuwe kansen en trends ontdekken en de oorzaak van issues achterhalen. Zo kunnen bedrijfsprocessen en de efficiëntie van individuele rollen worden geoptimaliseerd.

NETSUITE DIERVOEDING REFERENTIES

Steeds meer diervoeding producenten wereldwijd maken de stap naar de cloud met NetSuite ERP. Onderstaande pet food producenten gingen u reeds voor.

de haan pet food erp netsuite foodqloud quistor

“Het verminderen van verspilling, het omlaag brengen van de interne papierstroom, het optimaal beladen van containers en het plannen van de logistiek. Automatisering speelt hier een grote faciliterende rol in. Om deze uitdagingen en onze commerciële expansiedoelstellingen aan te gaan, hebben we voor ERP-applicatie NetSuite van FoodQloud gekozen.”

dog food pet cat erp netsuite application software

Happy Jack is een bekende producent van gezondheidsproducten voor huisdieren. Om effectiever met hun partners te werken en het aantal handmatige handelingen te minimaliseren  ondervangt Happy Jack al haar bedrijfsproccesen binnen NetSuite ERP, CRM en BI.  

logo pet food netsuite

“We profiteren enorm van de toegevoegde waarde die NetSuite onze klanten en partners biedt met haar, 24 uur per dag,  rechtstreekse toegang tot orders, voorraadinzicht en te betalen facturen. Dit is een zeer professionele propositie, welke ons heeft geholpen vele nieuwe klanten aan te trekken.”

 

petshop erp netsuite

“Om onze grotere concurrenten slimmer af te zijn investeren we in creatieve marketing i.c.m. innovatieve software applicaties. NetSuite vormt het hart van deze effectieve strategie.”

NetSuite productie ERP: van Start- Ups tot aan Multi-Nationals

NetSuite is een schaalbare oplossing welke meerder scenario’s biedt voor producerende food bedrijven. Wil je klein starten? Dan kies je voor Werk Orders en Assemblage als basis. Een volgende stap is Work in Progress (WIP) en Routings. En als je een veeleisende producent met complexe processen, dan kies je voor Advanced Manufacturing als vertrekpunt. Onderstaand groeipad is een voorbeeld van de schaalbaarheid van de applicatie.

FOODQLOUD NETSUITE ERP AGF APPS

NetSuite is in de basis een generieke oplossing die heel makkelijk branche-specifiek te maken valt middels NetSuite Apps. FoodQloud is een ERP implementatie partner met een focus op de food branche. Vooral binnen de AGF beschikken we over ruime ERP ervaring. Deze ervaring hebben we vertaald naar onderstaande serie NetSuite apps.

 

FoodQloud Essentials

Deze module bestaat uit een set essentiele functionaliteiten voor alle type food en beverage bedrijven.

Uitgebreide voorraad status

Manage voorraadniveau’s en -toestemmingen o.b.v. kwaliteits-kenmerken, waarbij de voorraadstatus de leidende factor is.

Verpakkingen / leeggoed

Bereken en registreer (leeggoed) verpakkingen en dragers per item of order, zowel inkomend als uitgaand. Incl. leeggoed balans rapportage

Certificaten management en externe documenten

Registreer en controleer op valide certificaten en externe documenten per leverancier.E. BRC-certificate, Bill of Lading (as document).

Verkoopkosten

Voeg standaard verkoopkosten toe aan verkooporders

Bestellijst en bel – en ontvangstdagen

Gebruik leverancier- of klant(groep) specifieke bestellijsten bij het invoeren van ene order. Gebaseerd op zowel historische transacties als vaste lijsten. Met een specifieke check voor private label items. Standaard bel- en logistiek data/tijden voor klantorders.

 

FoodQloud Product Specificaties

Essentieel voor alle producerende food bedrijven. Deze NetSuite SuiteApp helpt je bij het managen van product specificaties, ingredienten declaraties en belastingen op verpakkingen.

Product specificaties

Automatisch volledige voedingsdeclaraties berekenen en versturen. Deze bevat ingrediënten, allergenen en verpakking per item (inclusief versie management). Voldoe eenvoudig aan de steeds veranderende eisen van afnemers en overheid m.b.t. labelling. Definieer de BOM-structuur, vul de grondstoffen in en FoodQloud doet de rest.

Belasting voor verpakkingen

Genereer automatisch rapportages waarin primaire, secundaire en tertiaire verpakkingsmaterialen worden getoond. Gebaseerd op uitgaande transacties en de product specificaties.

 

 • Opstellen van landspecifieke belastingtarieven per materiaal
 • Berekening van verkochte verpakkingsmaterialen in kg per land
 • Rapport met de in totaal te betalen belasting per land, per materiaal, per item
 • Sluit artikelen uit die in hetzelfde land als de leverancier worden verkocht

VRAAG DE BROCHURE AAN

NetSuite FoodQloud  is de perfecte volgende stap in uw groeistrategie. Wilt u meer weten over het product, de referenties en onze additionele diensten? Vraag dan de uitgebreide NetSuite FoodQloud brochure aan.

NetSuite SuiteCommerce B2B en B2C webshops

ecommerce webshop netsuite fresh produce agf fruit groente online verkoop
Voor steeds meer AGF-handelaren wordt E-Commerce een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. De omni channel NetSuite module SuiteCommerce stelt bedrijven in staat om van los staande verkoopkanalen een geïntegreerde buyers-journey voor haar klanten op te stellen. Online in combinatie met offline. Voor B2C, B2B of een combinatie van beide.

De module verbindt E-Commerce en fysieke verkooppunten in winkels met order beheer, voorraadbeheer, marketing, boekhouding en klantenservice.

NetSuite WMS

Optimaliseer je loods activiteiten met het compleet geïntegreerde WMS systeem voor NetSuite

wms netsuite oracle cloud food

WAARIN VERSCHILT NETSUITE FOODQLOUD VAN ANDERE PET FOOD SOFTWARE AANBIEDERS?

 

 • NetSuite FoodQloud is een volledig ERP-pakket in de cloud en niet alleen een financieel pakket
 • Mobiel gebruik: overal en altijd je applicatie binnen handbereik.
 • Continuïteit en doorontwikkeling van de applicatie: NetSuite heeft 40.000 klanten en 7.000 medewerkers wereldwijd. Daarnaast zijn er honderden NetSuite partners wereldwijd die input leveren voor de doorontwikkeling van de oplossing.
 • Geen afhankelijkheid van de partner: ben je, in het ergste geval, een NetSuite partner beu, dan kun je makkelijk naar een andere partner verhuizen. Inclusief je maatwerk.
 • Het type cloud dat wordt aangeboden: NetSuite heeft de capaciteit (het aantal klanten en servers wereldwijd) om de applicatie in een public cloud aan te bieden. Lokale spelers kunnen de applicatie hoogstens op hun eigen server of bij een derde partij laten draaien. De gebruikskosten liggen bij NetSuite een stuk lager (schaalvoordeel).
 • Versiebeheer: bij NetSuite zit je altijd op de laatste versie (automatische upgrades). Bij lokale spelers ben je afhankelijk van wanneer ze een nieuwe versie af hebben en moet je steeds betalen voor het laten uitvoeren van een upgrade.
 • Samenwerken met je eigen leveranciers en klanten via de standaard NetSuite portal. Centraal beheer van lopende en historische offertes en facturen op een locatie waar beide partijen toegang tot hebben. Zo kun je transparant en gestructureerd werken met je relaties.
 • Beheer alle info van leveranciers en klanten in de geïntegreerde NetSuite CRM app. Eén centrale databron voor je ERP en CRM functionaliteit. Geen interfacing tussen verschillende systemen. Bespaar tijd door het elimineren van data overtypen en de bijbehorende kans op het maken van fouten.

NetSuite ERP diervoeding artikelen

Wilt u meer details over de NetSuite producten? Bent u benieuwd naar onze ervaringen met de implementatie van NetSuite ERP bij food productie bedrijven? Klik dan op een van onderstaande artikelen.

love netsuite advanced manufacturing

In dit blog legt FoodQloud productie lead consultant Stephan van Rooijen de unieke propositie van NetSuite Advanced Manufacturing uit.

netsuite 2021.1 release 1 2021 erp crm cloud foodqloud quistor food

Een preview van de nieuwe functionaliteiten en optimalisaties in NetSuite 2021.1.

dogfood catfood netsuite erp crm food industry manufacturing cloud accounting

Lees waarom De Haan Petfood voor het NetSuite platform van FoodQloud koos in dit persbericht.