Steeds meer food en beverage bedrijven hebben afgelopen jaar de keuze gemaakt om naast B2B ook een B2C kanaal te openen. Dit betekent dat, naast het optimaliseren van de online shop-ervaring, ook de efficiëntie in het afhandelen van de orders moet worden verbeterd. NetSuite introduceert in haar laatste release (NetSuite 2021.1) het gloednieuwe NetSuite Pack Station. Deze mobiele applicatie zorgt voor aanzienlijke efficiëntie in de inpakprocessen van uitgaande goederen. Hiermee kunnen magazijnmedewerkers items scannen terwijl ze worden verpakt, waardoor in het systeem wordt vastgelegd wie wat heeft ingepakt en klanten volledig inzicht krijgen in welke items in welk pakket worden verzonden. Scannen tijdens het inpakproces zorgt ervoor dat bestellingen correct worden uitgevoerd, wat leidt tot tevreden klanten en verhoogde winstgevendheid, aangezien bestellingen niet opnieuw hoeven te worden bewerkt, of erger nog, worden geretourneerd en opnieuw moeten worden verzonden.

packstation netsuite erp wms

Het Pack Station is een mobiele tablet applicatie o.b.v. touchscreen bediening. Het is verkrijgbaar als stand-alone oplossing en binnen de NetSuite WMS-module. Het doel van de applicatie is de nauwkeurigheid van de bestelling en verzending te maximaliseren. Enkele van de nieuwe functionaliteiten in het NetSuite Pack Station zijn:

  • Verifieer items met behulp van scanning – door elk item te scannen terwijl het wordt verpakt, kan het personeel onmiddellijk bevestigen dat ze de juiste items inpakken.
  • Meerdere verzendroutes – identificeer bestellingen die naar dezelfde klant gaan met hetzelfde adres en dezelfde verzendroute en verpak die items samen.
  • Gedeeltelijk gepickte bestellingen verpakken – een order in een gedeeltelijk gepickte status verpakken en deze samenvoegen met de rest van de order, voordat deze wordt verzonden.
  • Picklabels en paklijsten – druk aanpasbare drager-etiketten en paklijsten af ​​als onderdeel van het verpakkingsproces.
  • Weegschaalintegratie – registreer gewichten rechtstreeks vanaf de weegschaal om fouten door handmatige invoer te voorkomen.
  • Palletisering en zendingen – laad dozen op een pallet binnen een zending en volg EDI-gegevens.
  • Status na verpakking – na het verpakken van een bestelling kan deze in een andere zone worden neergezet om de goederenstroom in het verzendproces te managen.
  • Snel bestellingen vinden – het personeel kan snel bestellingen vinden die moeten worden verpakt door een oppakdoos of een ordernummer te scannen of een keuze te maken uit een lijst met gefaseerde bestellingen.