Sinds april 2022 maakt Schutte Bagclosures uit Uden gebruik van het Oracle NetSuite Cloud ERP systeem. Na het opdoen van kennis en ervaring met Netsuite zijn de locaties in Frankrijk en Italië in respectievelijk april en mei ook overgegaan op NetSuite. Schutte heeft samen met FoodQloud hard gewerkt om dit mogelijk te maken. Deze belangrijke mijlpaal werd bereikt door gezamenlijke inspanningen van beide partijen.

Europees marktleider

Schutte Bagclosures is Europees marktleider op het gebied van productie, verkoop en ontwikkeling van sluitingen en bindmateriaal. Het team van Schutte kenmerkt zich door een proactieve en onderzoekende houding, innovatiedrang en passie voor hun vak. Schutte produceert in Nederland, maar opereert internationaal met kantoren in Duitsland, Italië, Frankrijk en de VS.

Frankrijk en Italië op NetSuite

De innovatiedrang van Schutte blijkt uit de recente stappen met NetSuite. Na de overstap naar NetSuite voor Nederland in 2022, zijn nu ook Frankrijk en Italië geïntegreerd in het ERP systeem. Dit proces bracht veel werk met zich mee op het gebied van configuratie en implementatie, evenals beleidsaanpassingen en training van medewerkers op locatie. An Schönfeld, al ruim 16 jaar toegewijd lid van het Schutte-team, heeft hier een cruciale rol in gespeeld. An heeft een significante bijdrage geleverd aan dit project uiteenlopend van de voorafgaande analyse, datamigratie, schrijven van werkinstructies, trainen van diverse collega’s alsmede het oplossen van issues.

Projectleden uit team Schutte en team FoodQloud

 

NetSuite als sterke plug-and-play Cloud oplossing

Ook het kantoor van Schutte in de VS draait op NetSuite. Voor de livegang (juni 2023) werd een nieuwe verkooporganisatie opgezet, waarbij de diverse processen zijn geconfigureerd in NetSuite. Omdat de blauwdruk van de processen goed was uitgewerkt, mede door de opgedane ervaring in Nederland, kon NetSuite relatief eenvoudig worden uitgerold voor de VS. Dit aspect komt ook weer tot uiting bij de livegang van Frankrijk en Italië. Met minimale aanpassingen aan de huidige configuratie en een focus op het configureren van de juiste statutaire rapportageverplichtingen voor Frankrijk en Italie, hebben we in korte tijd de livegang weten te realiseren. Robbert Polman, controller en projectleider bij Schutte: ‘’NetSuite is een sterke plug-and-play Cloud oplossing als je een goede blauwdruk hebt’’. Hoewel de mogelijkheden van NetSuite indrukwekkend zijn, benadrukt Robbert het belang van de mensen die erbij betrokken zijn. De bevlogenheid, de wil om te veranderen, het vermogen om daadwerkelijk verandering te kunnen realiseren in combinatie met de energie en passie die hierbij vrij komt maakt Schutte bijzonder voor een bedrijf dat al meer dan 65 jaar bestaat. Er is hard gewerkt door alle betrokken collega’s, zowel bij Schutte als bij FoodQloud. Door de beoogde duurzame lange termijn samenwerking, loopt het contact soepel en wordt er efficiënt gewerkt.

De toekomst

Vooruit kijkend richt Schutte zich op automatisering, groei en productinnovatie, met een bijzondere nadruk op duurzaamheid. Het bedrijf streeft ernaar om voorop te blijven lopen in de markt en zich continu te blijven ontwikkelen.

Jouw privacy is voor ons van groot belang

Wil je op dit bericht reageren? Leuk! Je moet weten dat wij uiterst voorzichtig omgaan met je data. Daarom worden de gegevens die je invult, versleuteld verzonden. Ook gebruiken wij de data die je hebt ingevuld alleen voor dit doel. Hier vind je ons Privacy Statement.