Eén geïntegreerd systeem voor een efficiënte bedrijfsvoering bij International Spices.

Eén geïntegreerd systeem voor een efficiënte bedrijfsvoering

International Spices, blender en handelaar van specerijen, werd gelimiteerd in haar groeimogelijkheden door het gebrek aan integratie tussen haar Dynamics ERP-systeem en SAGE CRM-applicatie. In beide systemen moesten orders separaat worden ingevoerd, waardoor vertegenwoordigers nooit up-to-date informatie hadden.

Het gebrek aan bedrijfsbreed inzicht in de activiteiten betekende dat het bedrijf haar voorraadniveau ’s niet kon optimaliseren en werd gehinderd aan het voldoen aan wet- en regelgeving.

Eén geïntegreerd systeem voor een efficiënte bedrijfsvoering

International Spices maakte de keuze voor NetSuite om deze processen wel te kunnen ondersteunen en optimaliseren. Binnen deze applicatie worden financieel management, CRM, voorraad, order beheer en productie geïntegreerd gemanaged. Hiermee is International Spices in staat om haar productie te stroomlijnen en meer dan 10 miljoen pond aan grondstoffen en 3.000 klanten te beheren. Daarnaast is het naleven van strikte regelgeving voor de voedingsmiddelenbranche een stuk makkelijker geworden middels geïntegreerde kwaliteitscontroles, tracking en tracing en documentatie output functionaliteiten.

Winstpunten met NetSuite

Sinds de implementatie van NetSuite is de omzet met meer dan 50% gestegen, zonder extra administratief personeel aan te hoeven te nemen. Recalls kunnen binnen twee uur worden afgehandeld. En de maandafsluiting neemt nog slechts één dag in beslag. Voorheen duurde dit vier dagen.

Grote stappen vooruit

Alle bedrijfsonderdelen hebben sinds de live-gang met NetSuite grote stappen vooruit gemaakt. Vertegenwoordigers hebben toegang tot de self-service data van klanten, inclusief BI-inzichten. Het management van International Spices maakt weer veelvuldig gebruik van op maat gemaakte rapportages om beslissingen te maken en te ondersteunen.

Jouw privacy is voor ons van groot belang

Wil je op dit bericht reageren? Leuk! Je moet weten dat wij uiterst voorzichtig omgaan met je data. Daarom worden de gegevens die je invult, versleuteld verzonden. Ook gebruiken wij de data die je hebt ingevuld alleen voor dit doel. Hier vind je ons Privacy Statement.