Fort Point Brewing stroomlijnt alle bedrijfsprocsessen met brouwerij specifieke ERP, WMS en CRM applicatie NetSuite + Crafted ERP.

Fort Point Brewing stroomlijnt alle bedrijfsprocsessen met NetSuite + Crafted ERP.

Gebroeders Catalana, bier liefhebbers en entrepreneurs pur sang, stichtten ruim tien jaar geleden in het noorden van Californië een kleine brouwerij. Al snel kwamen ze er achter dat als ze echt succesvol wilden worden en groeien, ze zich op een ander regio moesten richten. Ze besloten in 2014 in San Francisco de brouwerij Fort Point Brewing te starten. In korte tijd groeiden ze uit tot een grote regionale speler met meer dan 200 man personeel.

“We zijn een productiebedrijf, maar ook een horecaonderneming en distributeur. NetSuite heeft een hele moderne inslag en kan die verschillende bedrijfsmodellen makkelijk binnen één systeem managen.”

– Justin Catalana, oprichter van Fort Point Brewing –

Snelle groei in een hele korte periode

Speciaal bieren namen in deze periode snel in populariteit toe. Samen met de prachtige horeca-outlet op een populaire plaats in San Fransisco waren dit de katalysatoren voor een hele snelle groei in een korte periode. In de eerste jaren werden er steeds dubbele groeicijfers genoteerd en momenteel staat de jaarlijkse groei nog steeds op 40%.

Het managen van die snelle groei

Quickbooks werd gebruikt voor de boekhouding, maar hield de groeimogelijkheden tegen door gebrek aan inzicht en brouwerij specifieke functionaliteiten. Na een mislukte SAP-implementatie werd besloten een uitgebreid selectieproces te starten voor een vervangend ERP-pakket. NetSuite + Crafted ERP was het enige pakket dat aan de strenge eisen van Fort Point Brewing kon voldoen.

De volgende stap met NetSuite + Crafted ERP

De medewerkers van Fort Point Brewing roemen NetSuite + Crafted ERP vooral om de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Iedereen binnen het bedrijf kan er zonder problemen zijn werk mee doen. Daarnaast wisten ze de financiële rapportage naar een hoger plan te tillen en hebben ze eindelijk grip gekregen op de productieprocessen en voorraad. Momenteel bekijken ze de mogelijkheden om verder uit te breiden in Californië en andere staten.

Jouw privacy is voor ons van groot belang

Wil je op dit bericht reageren? Leuk! Je moet weten dat wij uiterst voorzichtig omgaan met je data. Daarom worden de gegevens die je invult, versleuteld verzonden. Ook gebruiken wij de data die je hebt ingevuld alleen voor dit doel. Hier vind je ons Privacy Statement.